-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Szabadalmakat mutatott be az egyetem

Szabadalmakat mutatott be az egyetem

A Dunaújvárosi Egyetem, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól elnyerte, és 2020 februárjában elindította az “Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma” című projektjét.

Erről tartott online sajtótájékoztatót a felsőoktatási intézményünk. Az előzetes program ismertetőt követően az eseményt dr. Nagy András nyitotta meg, a Dunaújvárosi Egyetem felsővezetésének képviseletében. Ezután Gallai Márton, a Dunaújvárosi Egyetem Ipari Fejlesztési központjának igazgatója köszöntötte a részvevőket. Vállalták, hogy élénkítik és hatékonyabbá teszik az egyetemen folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet, valamint kiterjesztik, és megerősítik a gazdasági szereplőkhöz fűződő kapcsolataikat. A projekt gondozója az Egyetem Ipari Fejlesztési Központja. A projekthez kapcsolódóan idén meghirdették a „Proof of Concept” programjukat. Ennek az a célja, hogy mentorálási, és képzési programmal, valamint vissza nem térítendő pénzügyi támogatás formájában lehetőséget nyújtson az egyetem polgárai számára ipari/gazdasági alkalmazással bíró ötleteik megvalósításához. A pályázók olyan termék/prototípus kialakítását viszik véghez, mely alkalmas licenciára, szabadalomra vagy spin-off cég alapítására. A pályázatra összesen 8 csapat nevezett.

A nyertes csapatok pályázatai között szerepel például érintés nélküli sorszámhúzó panel, interaktív videó készítésre alkalmas körkamerás felvevő rendszer, ipari felhasználásra tervezett intelligens robot fűnyíró fejlesztése.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW