KezdőlapKözéletHamarosan kezdődik a fűtési szezon, de már kérhető a bekapcsolás

Hamarosan kezdődik a fűtési szezon, de már kérhető a bekapcsolás

-

A fűtési idény a törvényi előírásoknak megfelelően minden év október 15. napjától a következő év április 15. napjáig tart.

Mint azt a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. tájékoztatójában kiemelte, a fűtési szezont megelőzően a fogyasztók igényelhetik a korábbi fűtésszolgáltatást, a pótfűtést, amelyet kizárólag, minden esetben a felhasználói közösség közös képviselője útján, írásban kell bejelenteni az ügyfélszolgálat elérhetőségén. A fűtés kért időpontja előtt minimum 24 órával kell az igénybejelentést a szolgáltatóhoz eljuttatni, ha a szolgáltatást október 15-e előtt igénylik. Az első pótfűtés igénylés díjmentes, minden további újra igénylés a társaság árszabályzatában meghatározott díja alapján lehetséges. Mint arról Kőszegi Zoltán, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. távhő-szolgáltatási üzemigazgatója nyilatkozott, igyekeztek felkészülni arra, ha bármelyik közösség bármikor fűtést szeretne, rendelkezésre tudjanak állni, de ennek ellenére a tömeges kérelmeknél nagyon feszített tempóban dolgoznak.

A legtöbb társasház önálló hőközpont is, így minden egyes tömbben külön-külön kell a fűtés elindításával kapcsolatos teendőket elvégezni, és az ellenőrzéseket lefolytatni. A szabályozható távfűtéssel rendelkező fogyasztóiknak javasolják, hogy a megfelelő légtelenítés érdekében a fűtés indulásakor állítsák 5-ös fokozatra legalább egy napig a szelepeket. Természetesen a legkörültekintőbb felkészülésük mellett is adódhatnak az egyes lakásokban kisebb problémák, amelyeket igyekeznek minél hamarabb kijavítani.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW