KezdőlapKözéletA bölcsődékben is bevezettek óvintézkedéseket

A bölcsődékben is bevezettek óvintézkedéseket

-

A dunaújvárosi bölcsődékben is határozatokat hoztak a koronavírus okozta járványügyi helyzet enyhítésére, a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében.

A tagintézmények házirendjét óvintézkedésekkel bővítették, amelyeket szeptember 29-én közzé is tettek a bölcsődék honlapján. Ezek között szerepel például az, hogy az intézmények nyitva tartása változatlan, azonban a járványügyi intézkedések miatt számítani kell arra, hogy a gyermekek reggeli bevétele, délutáni átadása hosszabb időt vesz igénybe. A bölcsőde épületének területén a szülők számára a maszk megfelelő használata kötelező. Érkezéskor minden esetben, a kihelyezett tájékoztató szerint, kezet kell mosni. A cipők fertőtlenítésére a bejáratnál elhelyezett fertőtlenítős lábtörlőt kell használni. A gyermeket csak egy felnőtt kísérheti, az átadóban legfeljebb 2 felnőtt és két gyermek tartózkodhat. Kérik a babakocsik használatának mellőzését is lehetőség szerint. Családi és nyílt napokat jelenleg nem szerveznek, és a családlátogatás helyett a bölcsődében előre egyeztetett időpontban személyes interjút készít a kisgyermeknevelő a szülővel.

A beszoktatást a járványügyi helyzet figyelembevételével, szülő jelenlétében tervezik. Amennyiben egy gyermeknél a fertőzés tünetei észlelhetőek, haladéktalanul el kell különíteni egyúttal értesíteni kell a megbízott orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Amennyiben COVID 19 pozitivitás igazolódik a családban, arról haladéktalanul értesíteni kell az intézményt.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Május 12-én világszerte ünnepeltük az ápolókat

0
Május 12-e az Ápolók Nemzetközi Napja annak alkalmából, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale -adta hírül a Szent Pantaleon Kórház. A hajdani...
DunaOnline

FREE
VIEW