KezdőlapGazdaságAgrárminisztérium: a termelők határidő előtt egy héttel megkapták az uniós krízistartalékból a...

Agrárminisztérium: a termelők határidő előtt egy héttel megkapták az uniós krízistartalékból a visszatérítést

-

Jóval a határidő előtt, már 2020. október 7-én kifizette a Magyar Államkincstár a termelőknek a válságkezelésre félretett tartalékot, idén 71 ezer gazdálkodó 5,2 milliárd forintot kapott, ez az összeg hozzájárul a gazdálkodók pénzügyi helyzetének javulásához, likviditásuk megőrzéséhez – közölte az Agrárminisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Az agrártárca közleménye szerint a 2014-2020 közötti időszakra szóló többéves uniós költségvetési keret tervezésekor döntés született arról, hogy a mezőgazdasági termelést vagy értékesítést érintő súlyos válságok kezelésére uniós szintű tartalékot kell létrehozni (krízistartalék). A többletforrást az Európai Unió a közvetlen támogatások egy részének visszatartásával képzi minden évben.
Amennyiben ezt a tartalékot a pénzügyi év végéig nem használják fel válságkezelésre, úgy az uniós döntés értelmében a termelők részére azt október 15-ig vissza kell fizetni.
A 71 484 termelőt érintő, 5,23 milliárd forint kifizetését a MÁK a kötelező határidő előtt egy héttel, már 2020. október 7-én teljesítette – írta az AM.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

0
Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban- erről számolt be a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság....

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW