KezdőlapDunaferrFelelőtlen hangulatkeltés a Dunaferr ügyben? (frissítve)

Felelőtlen hangulatkeltés a Dunaferr ügyben? (frissítve)

-

-Hirdetés-

Dunaújváros Megyei Jogú Város vezetése rendkívüli közgyűlést hívott mára össze, amelynek egyetlen napirendi pontja van. „Javaslat felterjesztés Magyarország Kormányához történő megküldésére az ISD Dunaferr Zrt. (Dunai Vasmű) munkavállalóinak megsegítése érdekében”

A határozati javaslat szövege a következő: „Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése felkéri Magyarország Kormányát, hogy a Gazdaságvédelmi Alapból biztosítsa az ISD Dunaferr Zrt. (Dunai Vasmű) munkavállalóinak teljes munkabérét 2020. december 31-éig.”

Augusztusban Kálló Gergely a térség országgyűlési képviselője találkozott az ISD Dunaferr Zrt. vezetőjével, Evgeny Tankhilevich úrral, ami után sajtótájékoztatón jelentette be, hogy napokon belül új tulajdonosa lehet a vállalatnak. Természetesen a közvéleményt azóta sem tájékoztatták arról, hogy érdemi lépés történt volna az ügyben. Október elején azonban robbant a „bomba”, miszerint a Dunai Vasműben a nehéz helyzet miatt csúszik a szeptemberi bérek kifizetése. Erre a hírre városunk vezetése a fenti grandiózus javaslattal állt elő. Véleményünk szerint tisztában vannak azzal, hogy ötletük az Európai Uniós és a magyar jogszabályokkal is ellentétes, de fontosabb számukra az indulatok felkorbácsolása. Ők sem gondolhatják komolyan, hogy egy magántulajdonban lévő céget az állam ebben a formában támogathat. Akciójuknak csupán az lehet a célja, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy az elmúlt egy évben nem sok maradandó dolgot alkottak Dunaújvárosban.

Frissítve – 18:54

Rendkívüli közgyűlés

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szirénapróba lesz hétfőn

0
A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénáinak működését...

Folytatódnak a földárverések

DunaOnline

FREE
VIEW