-Hirdetés-
Kezdőlap Dunaferr Felelőtlen hangulatkeltés a Dunaferr ügyben? (frissítve)

Felelőtlen hangulatkeltés a Dunaferr ügyben? (frissítve)

Dunaújváros Megyei Jogú Város vezetése rendkívüli közgyűlést hívott mára össze, amelynek egyetlen napirendi pontja van. „Javaslat felterjesztés Magyarország Kormányához történő megküldésére az ISD Dunaferr Zrt. (Dunai Vasmű) munkavállalóinak megsegítése érdekében”

A határozati javaslat szövege a következő: „Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése felkéri Magyarország Kormányát, hogy a Gazdaságvédelmi Alapból biztosítsa az ISD Dunaferr Zrt. (Dunai Vasmű) munkavállalóinak teljes munkabérét 2020. december 31-éig.”

Augusztusban Kálló Gergely a térség országgyűlési képviselője találkozott az ISD Dunaferr Zrt. vezetőjével, Evgeny Tankhilevich úrral, ami után sajtótájékoztatón jelentette be, hogy napokon belül új tulajdonosa lehet a vállalatnak. Természetesen a közvéleményt azóta sem tájékoztatták arról, hogy érdemi lépés történt volna az ügyben. Október elején azonban robbant a „bomba”, miszerint a Dunai Vasműben a nehéz helyzet miatt csúszik a szeptemberi bérek kifizetése. Erre a hírre városunk vezetése a fenti grandiózus javaslattal állt elő. Véleményünk szerint tisztában vannak azzal, hogy ötletük az Európai Uniós és a magyar jogszabályokkal is ellentétes, de fontosabb számukra az indulatok felkorbácsolása. Ők sem gondolhatják komolyan, hogy egy magántulajdonban lévő céget az állam ebben a formában támogathat. Akciójuknak csupán az lehet a célja, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy az elmúlt egy évben nem sok maradandó dolgot alkottak Dunaújvárosban.

Frissítve – 18:54

Rendkívüli közgyűlés

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW