-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Fertőtlenítik az oktatási intézményeket

Fertőtlenítik az oktatási intézményeket

Az őszi szünet alatt már zajlanak az iskolákban a fertőtlenítő nagytakarítások – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Az MTI beszámolója alapján, a tisztifőorvos az egyéni felelősség fontosságát is hangsúlyozva arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó programokat. Jelenleg ötvenegy óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az operatív törzs. Szintén az MTI írt arról, hogy Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára arról beszélt a köztévé műsorában, hogy az őszi szünetben minden oktatási intézményben fertőtlenítő takarítást kell végezni. Ötvenkilenc iskolában, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a honvédség segítségével aeroszolos fertőtlenítést is végeznek. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a központ fenntartásában működő valamennyi intézményben zajlik fertőtlenítő takarítás, ez 34 székhelyintézményt és 6 tagintézményt jelent, ahol intézményvezetői ütemezés szerint végzik a takarítást, fertőtlenítést az őszi szünetben. A szükséges fertőtlenítőszerek biztosítottak.

A Magyar Honvédség a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban végzett speciális fertőtlenítést hétfőn, az intézményvezetővel egyeztetve a feladat végrehajtását. Kocsis Balázs, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj kommunikációs tisztje elmondta, hogy a Széchenyi Gimnáziumhoz hétfőn délelőtt két fertőtlenítő raj érkezett, összesen tizenkét fővel. Vegyivédelmi védőruhában, védőkesztyűben, védőcsizmában és gázálarcban hajtották végre a feladatot. Háti permetező eszközökkel a MOL által gyártott Hygi Flow Rapid nevű anyaggal fertőtlenítettek, amely több mint 70 százalékos alkoholtartalommal bír. Az iskola teljes területét ezzel az anyaggal fertőtlenítették. Tekintettel a számítógépes oktató kabinetekre, eszközökre, projektorokra, azokat alkoholos törlőkendővel törölték át. Fentről haladtak lefelé és bentről a kijáratok felé. A fertőtlenítést követően minden helyiségben kötelezően szellőztettek, ezt követően egy órával már elvileg bárki beléphetne a területre védőruha nélkül. 

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW