KezdőlapKözéletRendben zajlanak az őszi érettségik

Rendben zajlanak az őszi érettségik

-

A nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka október 9-én, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Idén ősszel 396 intézményben 27 631-en érettségiznek, a lebonyolításban 493 érettségi vizsgabizottság működik közre.  Az Oktatási Hivatal a honlapján közzétette a vizsgaszervezés során alkalmazandó biztonsági intézkedésekről szóló ajánlást: a diákok számára úgy kell ülőhelyet biztosítani, hogy tartható legyen a legalább 1,5 méter védőtávolság, ennek érdekében egy teremben legfeljebb 10 tanuló tartózkodhat. Minden helyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani, továbbá a vizsgázóknak ajánlott a maszk viselése. Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint – a kormány döntése értelmében – előrehozott vizsgára is lehetett jelentkezni.

A járványügyi helyzet miatt most nem csak a Dunaferr iskolában bonyolították le az őszi érettségi vizsgákat, hanem a Rudasban, a bánkiban és a Széchenyi Gimnáziumban is. Kratzmajer Zoltán, a gimnázium igazgatója elmondta, nálunk zömében a saját diákjaik jelentkeztek az őszi érettségire, akik előrehozott vizsgákat tettek, mivel tavasszal nem volt lehetőségük. A legtöbben, 33 diák angol nyelvből érettségizik, informatikából tizenhárman. Tegnap, azaz csütörtökön volt az utolsó írásbeli vizsga biológiából. Most egy kisebb szünet következik, és iskolájukban november 25-én és 26-án tartják meg a szóbeli számonkérést.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW