KezdőlapKözéletTöbb mint nyolcszázan neveztek a kutyás futásra

Több mint nyolcszázan neveztek a kutyás futásra

-

Múlt szombaton rendezték meg városunkban a Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futam szezonzáró programját. Mint ismert, eredetileg tavasszal, szezonnyitó sportprogramként rendezték volna meg a futamot, de a járványügyi helyzet miatt most pótolták be.

A szervezők tájékoztatója alapján, az időpont módosításnak köszönhetően a jótékonysági verseny éppen egybeesett Halloween ünnepével, melynek köszönhetően egy igazi jelmezes, jókedvű és vicces közösségi futás vette kezdetét szombaton reggel, amelyre több mint nyolcszázan neveztek. Bár a pályán nem voltak épített akadályok, mégis egy erős, nehéz terepet kaptak a versenyzők, akik hősiesen teljesítették a távot a felázott talajon, de kiváló futóidőben. A színes mezőnyben nem csak a kétlábú futók voltak eredeti és mókás jelmezekben, a verseny forgatagában több kutyust is látni lehetett vicces, frappáns maskarában. Dunaújváros tökéletes helyszínt biztosított a verseny lebonyolításához, a tágas rendezvényhelyszínnek köszönhetően a járványügyi óvintézkedéseket kényelmesen be lehetett tartani, a résztvevők pedig fegyelmezetten közreműködtek a maszkhordásban és a kézfertőtlenítésben is. A versenyen felnőtt, junior, csapat és Önzetlen Nyelvlógatás kategóriákban hirdettek eredményt. A felnőtt futamok hossza 6 kilométer volt, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 2 kilométer.

Az Önzetlen Nyelvlógatás csapat indulói mindannyian kutyákkal foglalkozó nonprofit szervezetek (menhely, fajtamentő, állatmentő, mentőkutyás, terápiás kutyás), akik a versenyen kiemelt díjazásban részesültek, így többek között összesen 250 kilogramm Fitmin szuperprémium kutyatáppal lettek gazdagabbak. A jótékonysági akció részeként, idén a 10 millió fa projekt támogatására esett a választás, a futam fókuszába egy zöldebb és élhetőbb jövő, megújuló környezetünk került. A Hard Dog Race futamai 2021-ben folytatódnak, a menetrendről azonban még semmi biztosan nem lehet tudni.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szolgálati Jelet adományoztak a katasztrófavédelem három munkatársának

0
Tíz éves hivatásos tűzoltói szolgálat elismeréseként Szolgálati Jelet adományozott a belügyminiszter három Fejér vármegyei tűzoltónak- adta hírül a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint azt...
DunaOnline

FREE
VIEW