Közélet

Többen jelentkeztek az egyetem keresztféléves szakjaira, mint tavaly

A tavalyi évhez képest 13 százalékkal többen jelentkeztek a Dunaújvárosi Egyetem keresztféléves képzéseire- erről számolt be felsőoktatási intézményünk.

November 15-ig volt lehetőség leadni a jelentkezést az egyetem keresztféléves képzéseire. A mi egyetemünk a gépészmérnöki, az osztott tanári-gépészeti-mechatronikai, valamint az osztott tanári- mérnöktanár informatika képzést hirdette meg. A jelentkezések során a Gépészmérnöki MSc volt a népszerűbb szak. A DUE hangsúlyozza, intézményük minden képzésére igaz, főleg a mérnöki és műszaki terültre, hogy a gyakorlatorientált oktatást helyezik előtérbe. Hallgatóik olyan egyedi kompetenciákat tudnak elsajátítani, amivel biztos karriert tudnak befutni a munkaerőpiacon. Mesterképzéseiket leggyakrabban a végzett hallgatóik és a régió ipari vagy oktatási szereplői választják annak érdekében, hogy tovább mélyíthessék tudásukat. Továbbtanulás szempontjából remek döntés ez a képzési forma akár azoknak is, akik mostanában vették át a diplomájukat. Nekik legközelebb 2020 december közepétől 2021. február 15-ig lesz lehetőségük jelentkezést leadni.

A keresztféléves felvételivel kapcsolatos ügyintézési funkciók december 12-től lesznek elérhetőek az E-felvételi rendszerben. Ekkor az adatok feldolgozottságának függvényében a jelentkezőknek lehetőségük nyílik adatmódosításra, a jelentkezési sorrendjük egyszeri módosítására, dokumentumpótlásra, illetve, ha szükséges, hiánypótlásra. A jelentkezők legkésőbb december 28-ig általános tájékoztatást is kapnak az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. Ezen felül legkésőbb 2021. január 3-ig a hiányos jelentkezést benyújtó felvételizők a jelentkezéskor megadott e-mail címükre felszólítást is kapnak a pótlásról. A módosításokra, hiánypótlásra és a jelentkezés óta megszerzett újabb dokumentumok feltöltésére legkésőbb 2021. január 11-ig van lehetőség. A ponthatárokat várhatóan január 25-én hirdetik ki a Felvi.hu oldalon.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW