KezdőlapKözéletPénziránytű Bázisiskola lett a Rudas

Pénziránytű Bázisiskola lett a Rudas

-

A Pénziránytű Alapítvány 2008-ban jött létre azzal a céllal, hogy az oktatási intézmények tanulóinak pénzügyi tudatosságát fejlessze.

Az Alapítvány által létrehozott Pénziránytű Iskolai Hálózathoz a Rudas Közgazdasági Technikum egy sikeres pályázati anyaggal az elsők között csatlakozott 2011-ben, így lassan 10 éves közös munka áll mögöttük. A dunaújvárosi közpépiskola azt írja honlapján, hogy a hálózati tagság önmagában is egy magas szintű alapítványi elismerés, amit büszkén viselnek, de természetesen a rangon kívül egyéb előnyei is vannak, amelyeket szorgalmasan igyekeznek kihasználni. A résztvevő diákok közérthető módon, konkrét esettanulmányok segítségével tanulhatnak a mindennapi pénzügyekről és a gazdaság működéséről. A tanárok részére a hálózat hivatalosan elismert, akkreditációs továbbképzési lehetőségeket biztosít, amelyek nagymértékben segítik a pedagógusok munkáját mind a pénzügyi tudatosság saját tantárgyukba való beillesztésében, mind pedig az IKT kompetenciák fejlesztésében. Folyamatosan bővülő pályázati lehetőségek, versenyek, kompetenciafejlesztések, szakmai programok segítik őket a pénzügyi nevelés színvonalának emelésében. Az általános iskolás diákoknak a tavalyi évhez hasonlóan előadásokat, szakmai programokat rendeztek. Céljuk ezzel az, hogy fejlesszék pénzügyi tudatosságukat, és irányt mutassanak a továbbtanulás területén is. Ebben a tanévben az alapítvány meghívása alapján a Rudas iskola megpályázta a „Pénziránytű Bázisiskola” címet. A kiírás alapján a pályázók közül az országban csak hat intézmény részesült a megtiszteltetésben, hogy regionális központként három éven keresztül legyen az alapítvány „nagykövete” a szakmai programok terjesztésével. A Rudas is elnyerte ezt a címet, a támogatásból egy korszerűen felszerelt előadótermet alakíthatnak ki, és biztosítják van a tanulói és tanári foglalkozások fedezetét is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Deutsch Tamás az EP-választás jelentőségéről beszélt

0
Deutsch Tamás, a június 9-i választáson a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának vezetője látogatott Pusztaszabolcsra, ahol Dr. Mészáros Lajossal, térségünk országgyűlési képviselőjével és Dr. Molnár...
DunaOnline

FREE
VIEW