KezdőlapKékfényA téli időjárás miatt fokozott odafigyelésre van szükség

A téli időjárás miatt fokozott odafigyelésre van szükség

-

Az éjszaka lehullott csapadék és az erős szél miatt éjféltől csütörtök reggelig több mint tíz káresethez riasztották Fejér megye tűzoltóit.

Jellemzően tetőszerkezetek lemezfedését bontotta meg az orkán, néhány esetben kidőlt fák okoztak kisebb fennakadásokat, illetve árokba csúszott járművek műszaki mentésénél kellett beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek. A bejelentések többsége Csákvár környékéről és Székesfehérvárról érkezett február 11-én reggel.

A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is havazásra, ónos esőre, helyenként hófúvásra, erős szélre kell készülni. A meteorológiai szolgálat Fejér megyére is másodfokú riasztást adott ki.

Mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Aki teheti, ónos eső, havazás, vagy hófúvás miatt érvényben lévő másodfokú, narancs riasztás ideje alatt ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen, megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival történjen ez. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és valamilyen ételt hosszabb várakozás esetére. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

katasztrofavedelem.hu
-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW