KezdőlapKözéletSzigorított a Rudas iskola a járványhelyzet miatt

Szigorított a Rudas iskola a járványhelyzet miatt

-

A Rudas Közgazdasági Technikum még február végén arról tájékoztatta a szülőket, hogy szigorúbb intézkedéseket hozott a járványügyi helyzet miatt.

Mint írják, a szakemberek egyöntetű meglátása szerint a járványhelyzet kritikus időszakához érkeztünk. Egy évi, megfeszített védekezésünk eredménye kerülhet veszélybe egyik napról a másikra, ha nem figyelünk és vigyázunk egymásra az újabb hullám – remélhetőleg végleges – elültéig. A vírus terjedésének fékezése érdekében 2021. március 1-től a szervezett és csoportos iskolai foglalkozásokat (például a vizsgára felkészítőket, konzultációkat, felzárkóztatásokat) határozatlan időre felfüggesztik. Orvosi alkalmassági vizsgálatra, versenydolgozat megírására, ügyintézésre, egyéni konzultációra külön engedéllyel és előre egyeztetett módon lehet az épületbe lépni. Ugyancsak 2021. március 1-től a kollégiumi szállást csak rendkívül indokolt esetben engedélyezik igénybe venni. Ez elsősorban a külföldi lakhellyel rendelkezőkre, a nappali oktatásban részesülő (általános iskolás) tanulókra és az iskolai, vagy vállalati szakmai gyakorlatra érkezőkre vonatkozik. Minden kérelmet egyenként vizsgálnak meg, egyeztetve az adott képzést szervező iskolával. A sport ágazatos tanulók szakmai gyakorlatát a járvány enyhülése után és az összefüggő nyári gyakorlat alatt folytatják. A teljes intézmény területén elrendelték a fertőtlenítő eszközök és maszk még szigorúbb használatát, a közösségi felületek gyakoribb tisztítását. A digitális oktatás rendje nem változik.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW