KezdőlapKözéletDigitális munkarendben tanulnak az általános iskolások

Digitális munkarendben tanulnak az általános iskolások

-

A járványügyi helyzet miatt korlátozásokat vezettek be, többek között azt, hogy az általános iskolákban is át kell állni a digitális tanrendre március 8-tól, a mai naptól, egészen április 7-ig, mivel a gyerekek körében is nagy a fertőzés.

Ebben az időintervallumban benne van a tavaszi szünet ideje is. A Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója, Rideg István arról adott ki tájékoztatást, hogy távoktatás intézményük digitális tantermében, a Google Classroom zajlik. A távoktatás ideje alatt az iskola vezetősége munkanapokon, munkaidőben az iskola hivatalos email címén és telefonszámán elérhető. A kormány március 6-án kiadott rendelete alapján az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt, vagyis március 8-22. között a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A rendeletben kérik a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben vegye igénybe. A Petőfi iskolában gyermekfelügyeletet kérni kizárólag írásban és indokolt esetben lehet a tényleges munkába járás igazolásával. Az otthonában dolgozó vagy egyéb okból otthontartózkodó szülő gyermekét nem tudják fogadni. A tanulókat 7:30 és 15:30 között összevont csoportokban felügyelik. Az ügyeletben tartózkodó gyermekek étkezéséről a szülő gondoskodik. A felügyelet ideje alatt távoktatás nem zajlik.  A digitálisan kiadott feladatokat a tanulók csak saját eszközeiken tudják megoldani. Az óvodákban hétfőtől rendkívüli szünet várható egészen április 7-éig. Ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor a kormány március 8-tól is biztosítja az óvodákban is a gyermekfelügyelet lehetőségét.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW