KezdőlapKözéletÁprilis 2-án van az autisták világnapja

Április 2-án van az autisták világnapja

-

Még 2007. december 18-án az ENSZ határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön.

Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban. Hagyomány nálunk, hogy a Jószolgálati Otthon ünnepséget szervez, illetve életre hívott egy Ragyogj kékben! elnevezésű mini-fesztivált is. Ezt sajnos a járványügyi helyzet miatt nem lehet most megvalósítani, így ebben az esztendőben is rendhagyó módon lehet megünnepelni ezt a világnapot. A Jószolgálati Otthon Közalapítvány arról írt a közösségi oldalán, hogy a Liget közi épület elé kitesznek egy paravánt, amelyre bárki kiírhatja vagy éppen megrajzolhatja egy kedves élményét az autistákkal való találkozásáról. Az Autisták Országos Szövetsége idén is csatlakozik a Ragyogj Kéken Kampányhoz! Április 2-án hatodik alkalommal is a Gellért-hegyi Szabadság-szobrot világítják kékre.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW