KezdőlapGazdaságPalacktöltő üzemet épít a Linde Gáz a városban

Palacktöltő üzemet épít a Linde Gáz a városban

-

-Hirdetés-

A kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben is gördülékeny legyen az együttműködés az egészségügyi intézmények és a számukra eszközöket, felszereléseket szállító cégek között – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-vel vasárnap.

A minisztérium közleményében hozzátette: a közelmúltban ezért egyeztetett Csató Gáborral, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójával és Hegedüs Ákossal, az egészségügyi intézményeket oxigénnel ellátó Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatójával. A cég Dunaújvárosban palacktöltő üzemet épít, digitális orvosi oxigén palackjukat már használják a mentők. Schanda Tamás úgy fogalmazott, a járványt csak együtt győzhetjük le, ebben a munkában mindenkire szükség van, különösen azokra a vállalatokra, amelyek a védekezéshez, a betegek ellátásához szükséges termékeket, felszereléseket biztosítják az egészségügy számára. Ilyen cég a Linde Gáz Magyarország Zrt. is, amely országszerte szállítja a kórházaknak és a mentőknek az oxigént. A kormány egyik jelentős feladata a krízishelyzetben az, hogy segítse az együttműködést a járvány megfékezésében, az életek mentésében részt vevők között. Minden eszközt – pénzügyi segítséget és szervezési támogatást is – bevetnek annak érdekében, hogy ezek az intézmények, cégek fennakadás nélkül folytathassák a munkát. Hegedüs Ákos kifejtette: a járványhelyzetben rendkívül sok oxigént kell szállítaniuk az egészségügyi intézményeknek, csak az elmúlt egy hónapban mintegy 1,5 millió köbméter cseppfolyós oxigént szállítottunk a magyar kórházak közel 70 százalékába. Nagy könnyebbséget jelent számukra az, hogy számíthatunk a kormány támogatására. Vállalatuk egy közel 3 milliárd forintos beruházás megvalósításába kezdett. Az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb palacktöltő üzemét építik meg Dunaújvárosban, ami hozzájárul ahhoz, hogy az egészségügyi intézményeket továbbra is fennakadás nélkül tudják ellátni orvosi oxigénnel.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Különleges bánásmód napja Dunaújvárosban

0
A fogyatékossággal élők problémáira hívja fel a figyelmet az a rendezvénysorozat, amelyet szolidaritás céljával rendeznek meg szeptember 19-től 23-ig a városban több helyszínen is. A...
DunaOnline

FREE
VIEW