KezdőlapKözéletA kémiai válogatott tagja lehet a Pannon diákja

A kémiai válogatott tagja lehet a Pannon diákja

-

-Hirdetés-

Idén is az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny kémia tantárgy döntősei közül választják ki a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián és a Mengyelejev Diákolimpián induló magyar csapatok tagjait. 

A Pannon Oktatási Központ diákja, Szerencse Arnold is meghívást kapott, nagy eséllyel pályázhat arra, hogy bekerüljön az olimpia csapat tagjai közé. A felkészítő tanfolyamot és a válogatót az ELTE Kémiai Intézete szervezi, online elméleti és jelenléti gyakorlati oktatással. A Nemzetközi Kémiai Diákolimpia egy középiskolások részére rendezett barátságos nemzetközi verseny, a Nemzetközi Természettudományos Olimpiák egyike. Célja többek között a tehetségkutatás, a tehetséggondozás, a nemzetközi kapcsolatok kiépítése, javítása. Az olimpiát évente rendezik meg. A Nemzetközi Kémiai Diákolimpia a világ kémia iránt érdeklődő középiskolás diákjainak nagy versenye. Az ötvenéves múltra visszatekintő verseny egyik kezdeményezője Magyarország volt, és a magyar csapat a kezdetek óta az olimpia állandó résztvevője és igen eredményes szereplője. Magyarország alapító tagként 1968 óta megszakítás nélkül vesz részt ezen a versenyen.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Különleges bánásmód napja Dunaújvárosban

0
A fogyatékossággal élők problémáira hívja fel a figyelmet az a rendezvénysorozat, amelyet szolidaritás céljával rendeznek meg szeptember 19-től 23-ig a városban több helyszínen is. A...
DunaOnline

FREE
VIEW