KezdőlapKözéletBefűtöttek a DVCSH-nak

Befűtöttek a DVCSH-nak

-

Pintér Tamás polgármester csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az önkormányzat április 29-ével felmondja a DVCSH-val kötött szolgáltatási szerződést.

A polgármester emlékeztetett arra a februári hétvégére, amikor a DVCSH karbantartásra hivatkozva korlátozta a városban a fűtés- és melegvíz-szolgáltatást. Utalt rá, hogy ezt már akkor is elfogadhatatlannak tartotta, és önkormányzati lépéseket helyezett kilátásba az ügyben. Ennek a leállásnak a kapcsán a polgármester kézhez kapta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jelentését, amely a szolgáltatás korlátozása miatt elmarasztalta a DVCSH-t és 25 millió forintos bírsággal sújtotta a céget. Pintér Tamás ismertette a MEKH-jelentés legfontosabb pontjait. Eszerint a DVCSH nem tudta igazolni, hogy az említett időszakban valóban karbantartást végzett a cég, mint ahogyan azt állították.

A jelentés szerint, mint mondta a DVCSH azon állítását sem tudta igazolni, amely szerint jelentős önkormányzati tartozások befolyásolták a karbantartási munkákat. A polgármester a jelentésre támaszkodva hangsúlyozta, hogy a DVCSH nem tette meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a szolgáltatási színvonal csökkenését elkerülje, „ezért ez a magatartás volt az, ami miatt nem valósult meg a lakossági felhasználók zavartalan ellátása”. Majd a polgármester jegyzőkönyvekből idézett, amelyek azt rögzítették, hogy a DVCSH szakemberei milyen eljárásmód mentén kapcsolták ki a fűtést. Mint mondta, a vizsgálati jelentés számára legsúlyosabb megállapítása az volt, hogy „a DVCSH az üzemviteli feladatát nem látta el kellő felelősséggel és szakmaisággal, holott ez lenne a tevékenységének leglényegibb része.” A polgármester a szolgáltatási szerződés felmondásának indítványát a Rajta Újváros Egyesület képviselői elé tárta, akik egyhangúlag elfogadták azt. Mint mondta, elkezdték annak előkészítését, hogy a feladatot a DVG Zrt. lássa el a jövőben, erre a munkára egy új üzletágat hoznak létre a cégen belül.

Forrás: Duol.hu

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályázati lehetőség a diabétesszel foglalkozó civil szervezetek számára

0
Ismét pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek, a pályázatra a Nemzeti Kultruális Támogatáskezelő oldalán lehet jelentkezni. A pályázók legfeljebb 30  millió forint vissza...
DunaOnline

FREE
VIEW