KezdőlapKözéletJobbikhoz köthető a Pentele Solar vezetője?

Jobbikhoz köthető a Pentele Solar vezetője?

-

Az országos hírportálokon is vezető hír volt ezen a héten a Dunaújvároshoz köthető Pentele Solar csoporttal kapcsolatos akció.  A Telex információi szerint, bűnszövetkezetben elkövetett nagy értékű költségvetési csalás gyanúja miatt történt a teljes “lerohanás”.  Az MTI-nek eljuttatott közlemény révén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is beszámolt az esetről: „Egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek egy napelemes rendszerek kereskedelmével foglalkozó bűnszervezet, amelyet Fejér megyéből irányítottak.”

A telex.hu szerint a cégcsoport több társaságból állt, de van olyan, nem közvetlenül a csoportba tartozó cég is, amely eljárás alá került, róluk lehet szó:

  • Pentele Solar Kft.
  • Pentele Solar Power Kft.
  • Pentele Solar System Kft.
  • Pentele Solar Energy Kft. Sunelectric Kft. (stratégiai partner)

„A fenti társaságok kulcsemberei elsősorban Tassó Zoltán, mellette Lipták Gyula György, Nagy Csaba, Heim Norbert, a többiek szerint van, aki még „benn van”, ahogyan egy érintett élettárs is és egy könyvelő is, mások szabadlábon védekeznek. – írta a Telex.

Tassó Zoltán neve nem ismeretlen jobbikos körökben, hiszen az egyik közösségi portálon talált fénykép szerint Pentele Solar egyik rendezvényén megjelent Dunaújváros jobbikos polgármestere, Pintér Tamás is.

Forrás: Facebook

További kapcsolódási pont, hogy Tassó Zoltán a politikai pályán is tett néhány tétova lépést. A 2014. évi önkormányzati választásokon a Jobbik színeiben indult. A „Rajta Újváros” kötelékében befutott, humán ügyekért felelős jelenlegi alpolgármester, Barta Endre akkor a következő bejegyzésében méltatta párttársát.

Forrás: Facebook

Természetesen messzemenő következtetéseket nem akarunk levonni ezekből a történetekből, de azért van az ügynek némi pikantériája.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW