KezdőlapKözéletMatekversenyen remekeltek gimnáziumi tanulók

Matekversenyen remekeltek gimnáziumi tanulók

-

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány immáron harmincegyedik alkalommal szervezte meg a Varga Tamás Matematikaversenyt.

Az ország hetedik és nyolcadik évfolyamos diákjai nevezhettek erre a megmérettetésre. A korosztály mellett még két külön kategóriát jelentett az, hogy a diáknak a heti kötelező óraszáma matematikából legfeljebb 4, vagy annál több óra. A verseny három fordulós volt: december 1-jén volt az első, iskola forduló, január 26-án volt a második, megyei forduló, és március 2-án tartották a döntőt. Ide csak azok juthattak be, akik a szervezők által megadott összpontszámot elérték. Városunk két oktatási intézményéből indultak tanulók ezen a versenyen, mindannyiuknak hetente több, mint 4 matekórájuk van. A hetedikesek mezőnyében a Széchenyi István Gimnázium diákja, Pillár Bence mérette meg magát, és rendkívül jól szerepelt, hiszen döntőbe jutott, és végül az országos második helyezést érte el. Nem jutott a döntőbe, viszont a megyei forduló második legjobbja Süli Henrietta, a harmadik legjobbja pedig Kele András lett, mindketten a Széchenyi gimi tanulói. A nyolcadikos Fejér megyei fordulóját Tokai Zalán Lajos, a Széchenyi István Gimnázium diákja nyerte, míg a második helyet Pásti Áron, a Pannon Oktatási Központ tanulója érdemelte ki. Sajnos a pontszámuk nem volt elég a döntőhöz, de a szép teljesítményük így is büszkeségre ad okot. 

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW