KezdőlapKözéletHildes osztály látogatott az alkotóműhelybe

Hildes osztály látogatott az alkotóműhelybe

-

Legutóbb a Hild iskola egyik osztálya látogatott el a Digitális Közösségi Alkotóműhelybe, ahol egy elméleti óra után már a megépített akadálypályákon tesztelhették az általuk programozott drónkat.

A pandémiás helyzet enyhülése lehetőséget ad arra is, hogy ismét rendszeresen keressék fel a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Alkotóműhelyét a középiskolás és az általános iskolás fiatalok. Mint ismert, egy GINOP-os pályázat révén alakíthatták ki a Lajos király körúti egykori tanműhelyben ezt az új, pályaorientációs központot, amelyet 2019 októberében nyitottak meg. Ez egy oktatási tér, nyitott műhely, ahol projekt alapú saját motivációból eredő kísérletezéssel próbálható ki a digitalizáció, a robotika és olyan hagyományos szakmák, mint például a könnyűipar és faipar. Tavaly novemberben a Petőfi Sándor Általános Iskola három nyolcadikos osztálya vett részt pályaorientációs programon. A diákok betekintést nyertek az informatikai programozás, a robotika, a 3D nyomtatás, a fa- és fémesztergályos szakma alapjaiba. A gyerekek programoztak, drónt reptettek, hangutasítással robotot táncoltattak, játékprogramot terveztek, táblát faragtak, gravíroztak, mobiltelefon állványt készítettek, bilétán gyakorolták a betűütés, dombornyomás technikáját. Szakavatott oktatók segítségével kipróbálták néhány szerszám és gép működését.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW