KezdőlapKözéletA térségben is lesz szúnyoggyérítés

A térségben is lesz szúnyoggyérítés

-

Ezen a héten több mint 9100 hektáron zajlik a szúnyoggyérítés. Négy megye 28 településén, összesen 6055 hektáron lépnek fel a szakemberek, a kifejlett szúnyogok ellen kémiai módszerrel, hét megyében 3050 hektáron pedig biológiai eljárással a lárvák ellen- erről számolt be a Fejér Megyei Katasztrófavédelem.

Az esős időjárás és a folyók magasabb vízszintje miatt több térségben alakultak ki a szúnyoglárvák számára ideális tenyészőhelyek. A héten a Szigetközben, a Dunakanyarban, Csepel-szigeten, Dunaújváros és Szekszárd térségében, a Velencei-tónál és az Ipoly mentén biológiai módszerrel végeznek földi lárvagyérítést. A heti munkaterv alapján Fejér megyében június 4-re ütemezték a szúnyoggyérítést. A kezeléseket késő este és éjszaka végzik, autóról minimális mennyiségű irtószert juttatnak ki. A vegyszer ebben a mennyiségben emberekre, háziállatokra és növényekre nem ártalmas, néhány óra alatt lebomlik, az éjszakai permetezés miatt pedig a méhekre sem jelent veszélyt. Hatékony biológiai gyérítést csak a szúnyogok tenyészőhelyeinek pontos ismeretében lehet végezni, ezért indította el tavaly a katasztrófavédelem azt a hároméves programot, amely a tenyészőhelyek feltérképezésére irányul. A szakértők részletesen feltérképezik azokat a területeket, ahol évről évre sok szúnyog fejlődik ki. A részletes térképek birtokában a biológiai gyérítések részarányát, valamint a kezelések hatékonyságát is jelentősen növelni lehet. A korszerű térinformatikai adatbázis elkészítéséhez drónokat is bevetnek.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW