KezdőlapKözélet580 millió forintból fejlesztett a centrum az elmúlt évben

580 millió forintból fejlesztett a centrum az elmúlt évben

-

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a pandémia alatt, a diákok kényszerű távollétét kihasználva 580 millió forintot fordított épületei karbantartására, javításokra, tárgyi és szakmai eszközök beszerzésére- olvasható a centrum éves beszámolójában.

Sor került minden épület villámvédelmének és villamoshálózatának felújítására, projektorok, okostáblák, informatikai eszközök érkeztek. Van, ahol a tornaterem lett felújítva, van, ahol egy komplett épületszárny, megújultak a kollégiumok, konditermek épültek, sok helyen még mindig érződik a festékszag. Piros Mariann, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kancellárja részletezte, hogy javításokra, karbantartásra 350 millió forintot, míg eszközbeszerzésre 230 millió forintot tudtak fordítani. A legnagyobb volumenű beruházás a Kereskedelmi iskolához köthető. Egy miniszteri döntésnek köszönhetően az iskola egyik épületszárnya, benne hat tanterem felújítására, energetikai hatékonyság növelésére, nyílászárók és burkolatok cseréjére került sor mintegy 93 millió forint értékben. Felújították a Hild iskola tornatermét, és sok-sok sporteszköz érkezett intézményeikbe. A Lorántffy és a Rudas kollégiumokban két jól felszerelt konditermet alakítottak ki, új ágyakat szereztek be matracokkal, hozzá matracvédőkkel, sor került a padlózat cseréjére, a szobák felújítására, teljesen megújultak a konyhák, új konyhabútorokat vásároltak, illetve kifestettették mind a két kollégiumi épületeket. A Dunaferr iskolában is sor került a tornatermi öltözők felújítására. 

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományok őrzői

0
Legendás főigazgatójukra, a 25 éve elhunyt Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományokat őrző hallgatók a dunaújvárosi köztemetőben - adta hírül felsőoktatási intézményünk. Dr....
DunaOnline

FREE
VIEW