KezdőlapKözéletA bölcsődefejlesztések a magyar családpolitika céljait szolgálják

A bölcsődefejlesztések a magyar családpolitika céljait szolgálják

-

A bölcsődefejlesztések a magyar családpolitika céljait szolgálják – mondta a kisgyermekek napközbeni ellátásáért felelős miniszteri biztos szombaton a Pest megyei Bugyi új, mintegy 530 millió forintos beruházással kialakított bölcsődéjének átadóján.

Kovácsné Bárány Ildikó közölte: a magyar családpolitika középpontjában a gyermek áll, a kormány segíti a fiatalokat a gyermekvállalásban, a családokat pedig a legkülönbözőbb módokon támogatja.
    Ezeknek a céloknak az elérését segíti a bölcsődefejlesztés is, amelyhez a kormány az elmúlt években jelentős forrásokat biztosított, azért, hogy minden szülői igényre reagáló bölcsődei hálózat épüljön ki Magyarországon – hangsúlyozta.
    Az eredményeket sorolva beszámolt arról, hogy Magyarországon 2010-hez képest 21 ezerrel több bölcsődei férőhely van, és két és félszer több településen biztosított helyben a bölcsődei ellátás.
    Kovácsné Bárány Ildikó közölte: a bölcsődék segítik a szülők helyben maradását, emellett a foglalkoztatásra is kedvező hatást gyakorolnak.
    Pánczél Károly, Dabas és térsége fideszes országgyűlési képviselője elmondta: választókerületében „bölcsődeépítési boom” tapasztalható: 11 helyen vagy már megvalósultak ezek beruházások, vagy hamarosan megtörténik azok átadása, ami 500 új férőhelyet jelent.
    Kitért arra is, hogy Bugyi új bölcsődéje „színtisztán magyar forintokból épült”, a beruházást a kormánytól Pest megye fejlesztésére szánt 80 milliárd forintos kompenzációs keretből támogatták, egyúttal köszönetet mondott a helyi adófizetőknek is.
    Nagy András Gábor, Bugyi független polgármestere arról beszélt, hogy a beruházással megoldják a családok megélhetését biztosító munkába járás lehetőségét.
    Mások mellett a kivitelező Gomép Kft. munkáját is méltatva hozzátette: az új, Horváth Zoltán Ybl-díjas építész által tervezett intézményt jó helyre, a főúttól elzárt területre, egy működő óvoda szomszédságában építették fel.
    Nagy András Gábor az MTI érdeklődésére elmondta: a 2019-ben megkezdett építkezés teljes költsége 530 millió forint volt, amelyhez mintegy 317 millió forint állami támogatást kaptak.
    Az intézmény tájékoztatása szerint a csaknem 500 négyzetméteres, három csoportszobás, 40 férőhelyes bölcsődeépületben melegítőkonyhát és sószobát is kialakítottak, az épülethez tartozik egy mintegy ezer négyzetméteres, korszerű kültéri játékokkal felszerelt udvar is.

(MTI)

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW