KezdőlapKözéletSzámos orvostechnikai eszközzel gazdagodott a kórház az elmúlt évben

Számos orvostechnikai eszközzel gazdagodott a kórház az elmúlt évben

-

Mint már arról előzőleg beszámoltunk, a Szent Pantaleon Kórház múlt héten tartotta meg a szakma legnagyobb ünnepségét, a Semmelweis Napot.  

Dr. Mészáros Lajos, az intézmény főigazgató-főorvosa beszédében elmondta, a világjárvány második és harmadik hulláma rendkívüli módon rányomta bélyegét az elmúlt évre. Működésük átállt járványügyi ellátásra, ágyaik jelentős részét elkülönítették erre a célra, intenzív kapacitásaikat többszörösére bővítették. A többi ágyon sürgősségi- és egyéb, nem halasztható, például onkológiai jellegű ellátást végeztek. Jelentős belső átvezénylés valósult meg, sőt, külső vezénylésben is részt vettek munkatársaik. A járványhelyzet kezelésével párhuzamosan az oltások szervezésében, lebonyolításában is komoly szerepet vállaltak dolgozóik. Bár az elmúlt egy év elsősorban a járvánnyal való küzdelemről szólt, közben jelentős fejlesztések is megvalósultak. Ez év májusában zárult a járóbeteg ellátás fejlesztését célzó uniós projekt, amelynek forrásából megvalósult a rendelőintézet részleges felújítása és jelentős műszerbeszerzés is történt. A megvásárolt eszközök utolsó darabjai is – köztük egy gőzsterilizáló és egy kolonoszkópos torony – nemrég beérkeztek. Az infekciókontroll pályázaton nyert 57 millió forintból higiéniai folyamataik fejlesztésén dolgoznak. Kormányzati pályázaton ultrahang készülékek beszerzésére nyert 36 millió forintból egy nőgyógyászati és egy intenzív osztályos ultrahang készülékkel gazdagodtak. A „Családbarát Szülészet” projektjére elnyert 119 millió forintból ez év végéig megvalósulnak az építészeti fejlesztések, illetve egy képzési program is. A közelmúlt fejlesztései között szerepel a járvány elleni védekezést támogató közel 100 millió forint összegű, a fenntartótól érkező orvostechnikai eszközpark. Ennek keretében már érkeztek lélegeztető gépek, betegőrző monitorok, speciális kórházi ágyak, gyógyszeradagolók, hordozható ultrahang, digitális mobil röntgen, infúziós állványok, és folyamatban van fertőtlenítő adagolók leszállítása. Bár tavaly elmaradt a jótékonysági bál, de az előző rendezvény bevételeit számtalan további felajánlás egészítette ki, az így összegyűlt több mint 10 millió forintból ez évben az intenzív osztály részére egy légútmenedzsment készülék került beszerzésre. Az OTP egyik alapítványa jóvoltából érkezett felajánlásnak köszönhetően megvalósult egy 75 millió forintos műszerfejlesztés a kardiológiai, az urológiai, a gasztroenterológiai, a sebészeti, a nőgyógyászati, és a traumatológiai területeken. Magán adományként érkezett egy magas áramlású oxigénterápiás készülék és egy hordozható kézi ultrahang diagnosztikai műszer is. Kormányzati támogatásból történt az orvosi gázhálózat fejlesztése. Összesen 156 új lélegeztetési pont jött létre.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW