KezdőlapKözéletNemzeti Vitorlázórepülő Verseny zajlik július 10-ig

Nemzeti Vitorlázórepülő Verseny zajlik július 10-ig

-

Július 3-án délelőtt a megnyitóünnepség után hivatalosan is elkezdődött a 66. Nemzeti Vitorlázórepülő Verseny a Dunaújváros reptéren, amelyet a Dunaferr Repülőklub szervez.

Verasztó Sándor, a klub vezetője elmondta, 62 pilóta nevezett a megmérettetésre, akik július 10-ig gyűjthetik a pontjaikat, mindennap más és más feladatok teljesítésével. Az első napon például 400 kilométert kellett megtenniük 3 óra alatt. Érdekességként arról is beszélt, hogy több motoros repülőgéppel húzzák fel a vitorlázókat. Másfél percenként vontatnak fel egy vitorlázót, és 600 méter után történik a leoldás. Onnantól kijelölt startolási időzóna van, hazafelé pedig szintén egy virtuális érkezési vonalat jelölnek ki. A nyitó és a záró pontok közötti eredményeket értékelik naponta a sebesség, a magasság és a távolság függvényében. Sajnos az első nap végén egy balesetről számolt be Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság: Apostag külterületén, egy mezőgazdasági területre július 3-án, szombaton 17 óra körül lezuhant egy vitorlázó repülőgép 56 éves férfi pilótájával a fedélzetén. Verasztó Sándor kérdésünkre elmondta, a verseny egyik pilótája volt az érintett, aki terepleszállást szeretett volna végrehajtani, ám leszállás közben egy munkagéppel ütközött. A pilótát mentőhelikopterrel kórházba szállították, és a klub információi szerint túl van az életveszélyen. A szervezők és a versenyzők együttesen szorítanak társuk mielőbbi felépüléséért.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW