KezdőlapKékfénySúlyosbításért fellebbezett az ügyészség emberkereskedelem miatt

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség emberkereskedelem miatt

-

A Fejér Megyei Főügyészség súlyosításért fellebbezett a kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és további bűncselekmény miatt a Székesfehérvári Törvényszék által kiszabott ítélet ellen.

Az ügyészség 2020 júliusában vádiratot nyújtott be a szervezetet irányító, valamint a vele rokoni kapcsolatban álló két, valamint egy további vádlott ellen. A szervezetet irányító terhelt 2019 márciusától augusztusáig a kiszolgáltatott helyzetben tartott dunaújvárosi nőt prostitúciós tevékenység végzésére bírta rá és az abból származó jövedelme átadására kényszerítette. Az irányítóval rokoni kapcsolatban álló két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, amelyre a sértett a jövedelmét utalta. A terheltek a bankszámláról felvett összegeket a szervezetet irányító férfinak átadták, amellyel a vádlott közel 1.400.000 forintot szerzett meg. A Székesfehérvári Törvényszék az I. r. vádlottal szemben 8 év 6 hónap fegyházbüntetést, 8 év közügyektől eltiltást szabott ki, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható és a vele szemben más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztésből engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette. A törvényszék az I. r. vádlottal rokoni kapcsolatban álló mindkét vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, míg a IV. r. vádlottat felmentette. A főügyészség az ítélet ellen az I., a II. és a III. rendű vádlottak vonatkozásában a bűnszervezeti elkövetés megállapítása és ebből következően a büntetés súlyosítása, a negyedik vádlott tekintetében pedig a bűnösség megállapítása és a vádiratban indítványozott büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Programkavalkád a Hild-napon

0
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola április 18-án rendezte meg a Hild-napot. Mint azt az oktatási intézmény részletezte, már...
DunaOnline

FREE
VIEW