KezdőlapKözéletAláírták a különleges gazdasági övezetről szóló megállapodást

Aláírták a különleges gazdasági övezetről szóló megállapodást

-

Aláírták a Duna-mente-Fejér megye különleges gazdasági övezetről szóló megállapodást csütörtökön, a szerződést a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a két székhelytelepülés, Iváncsa és Rácalmás polgármestere írta alá- olvasható az MTI beszámolójában.

Molnár Krisztián megyei elnök elmondta, hogy az aláírást megelőzően a közgyűlés jóváhagyta a szerződéseket, mint ahogy a két település képviselőtestülete is ugyanezt tette korábban. Jelezte, hogy az övezetben Adony és Kulcs is helyet kapott, szerves részei lesznek, hiszen földrajzilag és gazdaságilag érintettek azokban a nagy beruházásokban, amelyek a térségben zajlanak. Az elnök hangsúlyozta, elsődleges céljuk a négy településen élő emberek életkörülményeinek javítása. Megjegyezte, az is az övezet létrehozása mellett szólt, hogy olyan komoly beruházások valósulnak meg Iváncsán és Rácalmáson, amelyek lényegesen meghaladják a helyi önkormányzatok kapacitását például adórendelet és vagyonrendelet alkotásban, vagy településrendezésben. Molnár Krisztián arról is beszélt, hogy az iparűzési adóból Rácalmáson és Iváncsán lényegesen több pénz marad, mint eddig, míg a másik két településen a nulla forinthoz képest több százmilliós támogatások érkeznek majd. Megjegyezte, hogy a baloldali ellenzék szerint Dunaújváros ellen szól az övezet létrehozása, holott jogilag nem lehet része az övezetnek éppen a jogszabály azon módosítása miatt, amit ők terjesztettek be, miszerint megyei jogú város nem lehet része különleges gazdasági övezetnek. Schrick István, Rácalmás polgármestere közölte: szerdán egyhangúlag megszavazta a helyi testület a megállapodást, miután megbizonyosodtak róla, hogy a megállapodásban minden benne van, amiről korábban szó volt. Költségvetési bevételük több mint 80 százaléka adóbevétel, ezért létfontosságú volt e bevétek biztosítása, amelyek jelentős fejlesztéseket hoznak a településnek.  Molnár Tibor Iváncsa polgármestere is arról számolt be, hogy a helyi képviselő testület nagy többséggel támogatta a megállapodást. Úgy vélte, jó megállapodást kötöttek, amely hosszú távon kedvező lesz számukra.  

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Végéhez ért az egyetem nyílt tantárgyi képzése

0
A Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete sikeresen zárta a "Fejlett IT infrastruktúrák" című nyílt tantárgyát. Mint azt felsőoktatási intézményünk részletezte, a márciusban indult, "Fejlett IT...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW