KezdőlapKözéletTámogatást kapnak a tűzoltóságok

Támogatást kapnak a tűzoltóságok

-

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után döntés született az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok természetbeni támogatásairól is- erről számolt be a Fejér Megyei Katasztrófavédelem.

Az idén negyedik alkalommal kiírt, 225 millió forint keretösszegű eszközfejlesztési pályázaton mind a hatvan önkormányzati tűzoltóság nyert támogatást. Pénzbeli támogatásban 54 önkormányzati tűzoltóság részesül összesen 132,9 millió forint összegben. A természetbeni támogatásokra 54 önkormányzati tűzoltóság nyert összesen 92,1 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltótechnikai eszközöket, egyéb tűzoltási- és műszaki mentési eszközöket, EDR rádiókat. Fejér megyében a bicskei, a móri, a polgárdi és a váli önkormányzati tűzoltóságok összesen mintegy 4,5 millió támogatásban részesültek. Az önkéntes tűzoltó egyesületek 600 millió forint támogatásban részesültek. Ebből 116 millió forinttal egyedei döntés alapján az önállóan beavatkozó egyesületeket segítették.  A 484 millió forint keretösszegű pályázatra hatszázharminchat egyesület nyújtott be igényt. A pénzbeli támogatásokról 2021 májusában döntöttek, ez alapján 503 önkéntes tűzoltó egyesület kapott összesen 287,1 millió forint támogatást. Természetbeni támogatásban 438 egyesület részesül, összesen 183,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltótechnikai eszközöket, egyéb tűzoltási- és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR rádiókat nyertek. A pályázati keretösszegből fennmaradó 13,7 millió forintos maradvány elosztásáról később döntenek. Megyénkben 23 önkéntes tűzoltó egyesület kapott támogatást több, mint 8,6 millió forint értékben. A dunaújvárosi székhelyű Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület 535 ezer forintból gyarapíthatja eszközeit, és támogatásban részesült például a baracsi, a szalkszentmártoni, a mezőfalvi és a pusztaszabolcsi alakulat is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Elsőbbség meg nem adása miatt 80 esetben intézkedtek a rendőrök a...

0
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy az elmúlt héten az előzés szabályainak megszegése miatt 14, elsőbbség meg nem adása miatt 80 és...
DunaOnline

FREE
VIEW