KezdőlapKözéletFelsőoktatási képzéseket is kínál az egyetem

Felsőoktatási képzéseket is kínál az egyetem

-

Országosan a gazdasági képzésekre az egyik legnehezebb bekerülni, ám a Dunaújvárosi Egyetemre akár 240 ponttal, emelt szintű érettségi nélkül is be lehet kerülni- erre hívja fel az érdeklődők figyelmét a felsőoktatási intézményünk.

A megoldás az úgynevezett felsőoktatási szakképzés, vagyis a FOSZK, amelyre a minimum ponthatár 240, és nem kell az emelet szintű érettségi. Ilyen képzést hirdetnek a gazdálkodási és menedzsment, a gazdaságinformatikus, a mérnökinformatikus, a műszaki és a televíziós műsorkészítő szakokon. Ezeket a FOSZK -képzések költségtérítéses formában hirdették meg a pótfelvételi eljárás során.  Mint azt az egyetem írja, a FOSZK mellett szól az is, hogy a képzés sikeres elvégzése esetén oklevelet kapnak a hallgatók és a kimenetelnél a pluszpontok mellett nem szükséges a nyelvvizsga. Ezen kívül, ha itt végzik el a képzést, akkor szinte egyeneságon bekerülhetnek az alapképzésre, az elvégzett tantárgyakat alapképzésre való jelentkezés esetén beszámítják. Az egyetemi szolgáltatások természetesen a FOSZK képzésen résztvevő hallgatóknak is járnak (például az ingyenes nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi felkészítő). A jelentkezők rugalmas tanmenetre is számíthatnak. A pótfelvételi jelentkezési határideje augusztus 8-a, eddig kell a hitelesítéseket is megtenni mindazoknak, akik szeretnének bekerülni valamely szeptemberben induló felsőoktatási képzésre.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW