KezdőlapKözéletÉlményekkel tértek haza a petőfisek az Erzsébet-táborból

Élményekkel tértek haza a petőfisek az Erzsébet-táborból

-

A Petőfi Sándor Általános Iskola az intézmény történetében először látogatott el az ottalvós zánkai Erzsébet-táborba, amely kormányzati program mindössze ezer forintért kínált a gyermekeknek felejthetetlen élményeket a nyári vakáció alatt.

A Petőfi iskola arról számolt be, hogy ingyenes utazásukat a szervező Erzsébet Alapítványon keresztül a MÁV-START Zrt. biztosította. 3, 8 és 10 ágyas szobákban töltötték napjaikat a felújított épületek egyikében a petőfis fiatalok. Az érkezés napján megkapták ajándék pólóikat, sapkáikat, táskáikat és kulacsaikat is a gyerekek. Felmérték a terepet, majd mentek a strandra, amely csakis a táboros gyerekeké volt: számos segítő és vízi mentő vigyázott a biztonságára. Este az altábor megnyitón vettek részt a petőfisek, ahol megtanulták a világoskékek indulóját, majd innen mentek a tábor nyitóbulijára, ahol minden táborozóval együtt táncoltak, ismerkedtek. Másnap a strandon csapatépítő játékokon lehetett részt venni, míg voltak, akik inkább a 3D tervezéssel és nyomtatással ismerkedtek meg. Este Pápai Joci koncertjén vehettek részt. Aztán hajókirándulás is szerepelt a programban, éjszakai Harry-Potter tematikájú akadályversenyre lehetett menni, megtanulhatták az újraélesztés, az elsősegélynyújtás legfontosabb teendőit, bemutatkozott nekik a rendőrség, a tűzoltóság, a honvédség és a katasztrófavédelem. Belekóstolhattak a szinkronszínészetbe is Náray Erika színművésznővel, volt tehetségkutató, csillagászati foglalkozás, kézműveskedés, lézer- és kalandpark, és hadiparki szemle is. A Petőfi iskola összességében úgy értékelte a vakációt, hogy kiemelkedő színvonalú táborban vettek részt, ahol minden annak érdekében történt, hogy a gyerekek érdeklődési körét szélesítsék, mindezt szórakoztató és interaktív módon. Rendkívül ingergazdag környezetben voltak, egy bejáratott, professzionális és biztonságos táborban nyaralhattak. Az egyetemista segítők pedig kifogyhatatlan energiával szórakoztatták és segítették a gyerekeket. A petőfis diákokat Nagy Gabriella, Bolygó Krisztina, Jankovics Ildikó és Pillár Balázs kísérte el a táborba.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Végéhez ért az egyetem nyílt tantárgyi képzése

0
A Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete sikeresen zárta a "Fejlett IT infrastruktúrák" című nyílt tantárgyát. Mint azt felsőoktatási intézményünk részletezte, a márciusban indult, "Fejlett IT...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW