KezdőlapGazdaságStabil kilátással megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's

Stabil kilátással megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor’s

-

Változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű államadósság-kötelezettségeinek „BBB/A-2” szintű, befektetési ajánlású osztályzatát pénteken a Standard & Poor’s globális pénzügyi szolgáltató csoport hitelminősítő részlege (S&P Global Ratings). 

A cég a Londonban bejelentett döntés részletes indoklásában kiemelte, hogy az idén 6,1 százalékos, jövőre 5,3 százalékos növekedést vár reálértéken számolva a magyar gazdaságban.    

Az S&P elemzői az általuk valószínűsített növekedés hajtóerői között említették a koronavírus elleni magyarországi oltási kampány hatékonyságát és a folytatódó költségvetési ösztönzést.    

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy várakozásuk szerint a hazai össztermékhez (GDP) mért államháztartási hiány 2021-ben 7,5 százalék lesz, és 2022-ben is megközelíti a 6 százalékot.    

Az S&P becslése szerint ennek következményeként a GDP-arányos nettó államadósság-ráta az idei év végén 73 százalék körül lesz.

(MTI)

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW