KezdőlapKultúraŐze Áronnak ítélték oda Gyulán a Havasi István-díjat

Őze Áronnak ítélték oda Gyulán a Havasi István-díjat

-

A Gyulai Várszínház történetének legsokszínűbb, a nézőszámot, a jegyárbevételt, a szakmai visszajelzéseket és közönségvéleményeket tekintve a legsikeresebb évadját tartotta meg a nyáron – tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.

Itt mutatták be július 4-én a Shakespeare Fesztivál műsorában a Bartók Kamaraszínház és a Gyulai Várszínház közös produkcióját, a Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című darabot. Ezt az előadást Őze Áron rendezte, a főbb szerepekben pedig többek között Nagy Ervint és Koltai Róbertet láthatta a közönség.  A Gyulai Várszínház Művészeti és Társadalmi Tanácsadó Testülete az évadzáró testületi ülésén nívódíjak odaítéléséről döntött, amely a város képviselő-testületének jóváhagyása után válik hivatalossá. Az önkormányzat által alapított Havasi István-díjat Őze Áron rendezőnek ítélték Győrei Zsolt és Schalachtovszky Csaba Hamlear című darabjának „eredeti és kiemelkedő színvonalú megrendezéséért”. A teátrum az 55 napos nyári évad alatt csaknem 60 programot valósított meg. Hat fesztivált bonyolítottak le, a felolvasószínházi előadást is számítva hat bemutatót valósítottak meg, amiből négy kortárs magyar művek ősbemutatója volt, így a Hamlear is. A nyári ősbemutató után 2021 őszén mutatják majd be a koprodukciós darabot a dunaújvárosi színházban.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dunaújvárosból is várják a jelentkezéseket a „Közlekedik a család” vetélkedőre

0
A közúti közlekedésben fontos, hogy a résztvevők körültekintő, megfontolt módon, egymásra partnerként tekintve közlekedjenek. A közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az...
DunaOnline

FREE
VIEW