-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet A DVCSH szerint Pintér Tamás augusztusban is befizette a távhőszámlát (frissítve)

A DVCSH szerint Pintér Tamás augusztusban is befizette a távhőszámlát (frissítve)

Mint az várható volt nem csitulnak az indulatok a dunaújvárosi távhőszolgáltatás körül kialakult harcban. Folytatódik a DVCSH Kft., a DVG Zrt. és az önkormányzat szereplésével zajló „szappanopera”.

A DVCSH Kft. 2021. augusztus 31-én a honlapján tájékoztatót jelentetett meg, amelyben az alábbiak szerepeltek:

Ezzel kapcsolatban hírportálunk tegnap a következő kérdést küldte DMJV sajtószóvivőjének, Medgyesi Miklósnak:

„A DVCSH Kft. honlapján megjelent tájékoztatás szerint Pintér Tamás polgármester a július hónapot követően az augusztus hónapról szóló távfűtés szolgáltatás számláját is teljes összegben megfizette. Kérdésünk, hogy ez valóban így történt? Amennyiben igen, akkor ez miként egyeztethető össze azzal, hogy az önkormányzat honlapján arra szólítják fel a fogyasztókat, hogy ne fizessék be az erre az időszakra kiállított számlákon szereplő összegeket a DVCSH felé?”

A sajtószóvivő válasza:

„Sajnos a DVCSH Kft. tájékoztatása nem fedi a valóságot. Az önkormányzat – a MEKH tájékoztatásának megfelelően – továbbra is arra kéri a fogyasztókat, hogy várják meg a DVG Zrt. által kibocsátott számlákat, hiszen a fogyasztóknak már a DVG-vel van távhőfogyasztási szerződésük, nem a DVCSH-val, így utóbbinak nem kell fizetniük.”

Mivel számunkra nem volt egyértelmű a válasz, ezért pontosítást kértünk:

„Köszönjük a választ, de a kérdésre nem érkezett egyértelmű válasz. Pintér Tamás befizette a DVCSH részére az augusztusi számlát? Igen vagy nem?”

Az alábbiakban a pontosított válasz:

„Általad is hivatkozva, a DVCSH Kft. azt állítja, hogy befizette. Erre válaszoltam azt, hogy ez nem fedi a valóságot. Ha nem volna egyértelmű: nem fizette meg!”

Ezek után megkerestük a DVCSH Kft.-t, akik a következőképpen reagáltak a sajtószóvivő válaszára:
„Társaságunkhoz érkezett megkeresésére tájékoztatom, hogy nyilvántartásunk szerint Pintér Tamás, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a 2021.08. hónapban kiadott távhőszolgáltatási számlát 2021.08.27. napján – a 2021.07. havi számlához hasonlóan – QR kód felhasználásával egyenlítette ki.”

Frissítve: 15:54!

A DVCSH Kft. oldalán időközben megjelent Pintér Tamás polgármester befizetéséről szóló dokumentum.

„Pintér Tamás hazudik, mert az augusztusi számláját is a DVCSH Kft-nek fizette be QR-kóddal, melyre a bizonyítékot lentebb csatoljuk.

Mindeközben arra szólítja fel a városlakókat, hogy ne fizessenek a fűtésért és a melegvízért.

Hazudott korábban már arról, hogy az Önkormányzatnak nincs tartozása a DVCSH Kft. felé.

Hazudott akkor, amikor azt mondta, hogy a DVG Zrt. biztosítja a városban a távhő- és melegvíz ellátást.

Megpróbálja tönkretenni a város többségi tulajdonában lévő cégét.  De vajon, mit fog akkor hazudni, ha a dunaújvárosiaknak nem lesz fűtésük és melegvizük?

2021. szeptember 02.

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.”

Forrás: www.dvcsh.hu


Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW