KezdőlapKultúraTársulati üléssel nyitotta meg az évadot a Bartók

Társulati üléssel nyitotta meg az évadot a Bartók

-

-Hirdetés-

Évadnyitó társulati ülést tartottak a Bartók Kamaraszínházban a héten. Őze Áron igazgató beszédében arról szólt, hogy különös évadokat élünk.

Csupán pár napja zárták az előző évadot, most láthatta először a közönség a Nem leszek a játékszered! című zenés produkciójukat, amelyet még hónapokkal ezelőtt, a pandémia egyik hullámában készítettek el. Most pedig már megnyitják az új, a 2021/22-es évadot. Eddig mindegyik évadjukat elnevezték, volt már a Bizalom, a Család, vagy épp a Város Évadja. Az újat az „Egymásra találás Évadjának” hívják, ami azt is kifejezi: hogy sokáig kellett nélkülözniük a közönséget, pedig a színház nekik szól, a nézőkért vannak, csakis velük együtt képzelhető el a színház. Úgy fogalmazott, nehéz időszakokban mindannyiunknak szükségünk van a lelki feltöltődésre, arra, hogy ismét együtt lehessünk – családokban, közösségekben, színházakban. Az évadnyitón elhangzott az is, hogy Bartók Éjszakája címmel szeptember 10-én egy hagyományteremtő rendezvényt tartanak. Ősszel Keleti Éva-fotókiállítás nyílik a színházban. Ebben az évadban szeretnék elindítani a Páskándi Géza Kortárs Drámapályázatot. A 2021/22-es színházi szezont pedig az új Mikrofesztivállal zárnák, ahova stúdióprodukciókat hívnak az ország minden részéből és határon túlról is.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dunaújváros vezetése által indított pereket kaszált el a bíróság

0
Dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének hivatalos közösségi oldalán a mai napon megjelent információk szerint, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata két keresetet...

Nincs mérlegelés! Kötelező!

DunaOnline

FREE
VIEW