KezdőlapKultúraMeghosszabbítják a múzeum időszaki kiállítását

Meghosszabbítják a múzeum időszaki kiállítását

-

Az Intercisa Múzeum arról tájékoztatja a látogatókat, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a „Múltba ásott város- Dunaújváros a dunaújvárosiak előtt” című időszaki kiállítást. 

A tárlat a tervezett október 3-a helyett, október 31-ig tekinthető meg, hétköznap keddtől-péntekig 10-16 óra között. Mint azt a kiállítás ajánlójában írják, bár a múzeumnak van állandó régészeti kiállítása, az természetesen nem tükrözi naprakészen az ismereteinket. A történelem iránt érdeklődők is joggal kíváncsiak arra, hogy mik „porosodnak” még a polcainkon, vagy kik laktak azon a helyen, ahol most az ő házuk, munkahelyük áll. Az időszakos kiállítás erre kíván legalább részben választ adni: olyan régészeti leletekből válogattak, amelyeket soha, vagy csak évtizedekkel ezelőtt láthatott a közönség. A kiállítás körülbelül 6600 év régészeti hagyatékát mutatja be az újkőkortól kezdve egészen a török korig. A kiállításhoz szeptember 7. és október 22. között múzeumpedagógiai foglalkozásokat hirdetnek az általános- és a középiskolás diákok számára. A foglalkozások keretében a tanulók tárlatvezetésen vehetnek részt, ezt követően igény esetén a kiállításhoz kapcsolódó kézműves foglalkozást tartanak az intézmény munkatársai. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Mintegy 230 felvételi elbeszélgetést bonyolított le az egyetem tanárképző intézete

0
Április 8-11 között lezajlottak a felvételi vizsgák a Dunaújvárosi Egyetem Tanárképző Központjában.-erről számolt be közleményében felsőoktatási intézményünk. Mint azt részletezik, 17 833 jelentkezővel a...
DunaOnline

FREE
VIEW