-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Használhatatlan erőműben folyik a termelés?

Használhatatlan erőműben folyik a termelés?

Szeptember 15-én a DVG Zrt. emberei (?) „sajátos” módszerekkel vették birtokba a magántulajdonban lévő Építők úti hőerőművet.

A szeptember 18-án adásba került RTL Klub Híradójában az alábbiak szerepeltek: „Dunaújváros sajtószóvivője szerint az erőmű jelenleg használhatatlan. A korábbi szolgáltató ugyanis elvitte a kazánokból az égőfejeket, a gázmotorokról pedig a vezérlést.” Ezt követően került adásba Medgyesi Miklós sajtószóvivő nyilatkozata, amelyben az szerepelt, hogy szeptember 15-től a DVG Zrt. a hőtermelő Dunaújvárosban.

A Dunaújváros Hetilapban már egy nappal korábban megjelent a termelésről szóló írás.

A DVCSH Kft. szeptember 20-án megjelent közleményében azonban a következők szerepeltek:

„Ahogy az elmúlt években, úgy 2021. július 1-től jelenleg is, kizárólag a DVCSH Kft. szolgáltatott távhőt Dunaújvárosban.

Mivel a mai napig Társaságunk rendelkezik a távhőszolgáltatáshoz szükséges szerződésekkel, vásárolja a hőt, biztosítja a melegvíz szolgáltatáshoz szükséges vízmennyiséget és fizeti a szolgáltatáshoz kapcsolódó energetikai költségeket, így jelenleg is csak a DVCSH Kft. képes hőt juttatni a városi távhő rendszerbe.

Ezzel együtt határozottan kijelentjük, hogy a DVCSH Kft, soha, semmilyen módon nem avatkozott bele a távhő termelő erőművekbe, azokban kárt nem tett, nem akadályozza és nem szabotálja a város távhő-ellátását. Minden ilyen állítás hazugság, s a valótlanságok terjesztőivel szemben megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

A DVG Zrt. távhőszolgáltatáshoz nem vásárolt vagy termelt hőt a mai napig, nem vásárolt vizet és nem fizetett energetikai költségeket, így távhőt szolgáltatni képtelen. A saját szakmai alkalmatlanságukat és felkészületlenségüket nem tűrjük el, hogy ránk hárítsák.”

Ezek után csupán egyetlen kérdés merülhet fel a felhasználókban. Egy használhatatlannak minősített erőműben, miként tud termelni a DVG Zrt.?

https://dunaonline.hu/eroszak-alakult-ki-az-eromu-elfoglalasa-kozben-video/
Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW