Közélet

Ma van az Autómentes nap

Mint arról már korábban hírt adtunk, szeptember 22-én, az Autómentes napon ingyenesen lehet utazni a Volánbusz Zrt. helyi járatain, tehát ma nem kell menetjegyet váltani a helyben közlekedő buszokra.

Az Autómentes naphoz a Petőfi Sándor Általános Iskola is csatlakozik. Mint azt az oktatási intézmény írja, az Európai Autómentes Napot már 1998 óta szervezik meg, mindig szeptember 22-én. A célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A Petőfi, mint ökoiskola arra kérte a szülőket, hogy ezen a napon, ha lehet nem autóval közlekedjenek a gyermekekkel. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon 9-13 óra között a Vasvári Pál Általános Iskola előtt is lesznek programok a gyerekeknek: például aszfaltrajzverseny, kerékpáros ügyességi akadálypálya.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW