KezdőlapKözéletOktóber 6-án 14 órakor lesz megemlékezés az aradi vértanúkról

Október 6-án 14 órakor lesz megemlékezés az aradi vértanúkról

-

Az októberben esedékes megemlékezések helyi műsorairól beszélt sajtótájékoztató keretében Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester.

Az aradi vértanúkról a megemlékező ünnepség október 6-án 14 órakor lesz a 48-as emlékműnél, ahol Csathó Gábor, a Vasvári iskola pedagógusa mond beszédet, valamint a Vasvári iskola diákjai készülnek műsorral. Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján, október 23-án 9 órakor várják a megemlékezőket a temetői kopjafánál. Az alpolgármester elmondta, ezúttal nem lesz ünnepi beszéd. Helyette egy felhívással fordulnak majd a dunaújvárosi iskolák felé, és a diákoknak egy pályázat keretében arról írhatnak, hogy mit is jelent számukra október 23-a, hogy látják az akkori történéseket. Ezekből fognak majd felolvasni az önkormányzati megemlékezésen.  Ezen kívül november 8-án 18 órakor a főtéren is tartanak egy megemlékezést az 1956-os szabadságharc dunapentelei hőseiről.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A tánc világnapjáról is megemlékeztek a pálhalmai bv-ben

0
A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben is megemlékeztek a tánc világnapjáról. Mint arról a bv. beszámolt, a faliújságokra különböző, a zene- és a tánc jótékony...

Kezdődnek a ballagások

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW