KezdőlapPolitikaSzázadvég: a magyarok többsége nem támogatja Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter energiapolitikáját

Századvég: a magyarok többsége nem támogatja Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter energiapolitikáját

-

-Hirdetés-

A Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése szerint a magyarok többsége nem támogatja Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének és Márki-Zay Péternek, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének az energiapolitikáját.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben arra hívták fel a figyelmet: Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter energiapolitikájának közös pontja, hogy mindketten elutasítják a rezsicsökkentést eredményező hatósági árakat, és a magyar emberek kiszolgáltatottságát növelő piaci árazást támogatják, ami a rezsiszámlák nagymértékű emelkedésével járna.    

Az alapítvány közvélemény-kutatásából – amely azt vizsgálta, hogy a magyarok a rezsicsökkentést lehetővé tevő hatósági energiaárakat vagy a piaci árakat pártoló politikusokat támogatják-e – kiderült, hogy a magyar lakosság több mint háromnegyede (77 százaléka) egy választási szituációban is olyan jelöltet támogat, aki kiáll az energiaárak állami szabályozása és a rezsicsökkentés mellett – írták.    

Hozzátették: a megkérdezettek 18 százaléka olyan jelöltet támogatna, aki a piaci energiaárak híve, ellenzi a hatósági árazást és megszüntetné a rezsicsökkentést.    

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a témának komoly politikai relevanciája van – emelték ki.    

Kitértek arra is, hogy a válaszadók 91 százalékát aggodalommal tölti el “valamilyen mértékben” az Európai Unióban tapasztalható energiaár-emelkedés, míg 7 százalékukat nem aggasztja a kérdés.    

A felmérés 1000, politikai szempontból aktív magyar felnőtt telefonos megkérdezésével készült október-novemberben.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat

0
Közgyűlést tartott csütörtökön a képviselő-testület, amelynek elején átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat. Ezt az elismerést idén két személynek ítélték oda: posztumusz Oláh Jánosnénak, a...
DunaOnline

FREE
VIEW