KezdőlapKözéletA Kormányhivatal jelezte, nem jogosult fogyasztóvédelmi hatóságként eljárni a távhő számlázás ügyében

A Kormányhivatal jelezte, nem jogosult fogyasztóvédelmi hatóságként eljárni a távhő számlázás ügyében

-

-Hirdetés-

A DVG Zrt. vezérigazgatója megkeresésére a Fejér Megyei Kormányhivatal arról adott tájékoztatást a cég vezetőjének, hogy a DVCSH Kft. – vel szembeni számlapanaszok ügyében a Kormányhivatal nem rendelkezik hatáskörrel.

Álláspontjuk szerint az engedéllyel nem rendelkező, szolgáltatást nem nyújtó, ugyanakkor számlát kibocsátó gazdálkodó szervezettel kapcsolatban nem jogosult fogyasztóvédelmi hatóságként eljárni.

A Fejér Megyei Kormányhivatal ugyanakkor felhívta a DVG Zrt. figyelmét arra, hogy szíveskedjenek mellőzni az állampolgárok tájékoztatását arról, hogy az ügyben panaszukkal a Kormányhivatalhoz forduljanak.

Mint ismeretes, korábban a DVG Zrt. levelet írt az állampolgárok részére, amelyben a távhő felhasználókat arról tájékoztatta, hogy a DVCSH Kft. szembeni számlapanaszukat a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékes fogyasztóvédelmi főosztályához jelenthetik be.

Információnk szerint, mivel a Kormányhivatal nem rendelkezik hatáskörrel a témában, ezért a DVG Zrt. feljelentést tett az ügyben a rendőrségen.

Forrás: Duol.hu

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szirénapróba lesz hétfőn

0
A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénáinak működését...

Folytatódnak a földárverések

DunaOnline

FREE
VIEW