KezdőlapKözéletA Kormányhivatal jelezte, nem jogosult fogyasztóvédelmi hatóságként eljárni a távhő számlázás ügyében

A Kormányhivatal jelezte, nem jogosult fogyasztóvédelmi hatóságként eljárni a távhő számlázás ügyében

-

A DVG Zrt. vezérigazgatója megkeresésére a Fejér Megyei Kormányhivatal arról adott tájékoztatást a cég vezetőjének, hogy a DVCSH Kft. – vel szembeni számlapanaszok ügyében a Kormányhivatal nem rendelkezik hatáskörrel.

Álláspontjuk szerint az engedéllyel nem rendelkező, szolgáltatást nem nyújtó, ugyanakkor számlát kibocsátó gazdálkodó szervezettel kapcsolatban nem jogosult fogyasztóvédelmi hatóságként eljárni.

A Fejér Megyei Kormányhivatal ugyanakkor felhívta a DVG Zrt. figyelmét arra, hogy szíveskedjenek mellőzni az állampolgárok tájékoztatását arról, hogy az ügyben panaszukkal a Kormányhivatalhoz forduljanak.

Mint ismeretes, korábban a DVG Zrt. levelet írt az állampolgárok részére, amelyben a távhő felhasználókat arról tájékoztatta, hogy a DVCSH Kft. szembeni számlapanaszukat a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékes fogyasztóvédelmi főosztályához jelenthetik be.

Információnk szerint, mivel a Kormányhivatal nem rendelkezik hatáskörrel a témában, ezért a DVG Zrt. feljelentést tett az ügyben a rendőrségen.

Forrás: Duol.hu

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szolgálati Jelet adományoztak a katasztrófavédelem három munkatársának

0
Tíz éves hivatásos tűzoltói szolgálat elismeréseként Szolgálati Jelet adományozott a belügyminiszter három Fejér vármegyei tűzoltónak- adta hírül a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint azt...
DunaOnline

FREE
VIEW