KezdőlapGazdaságHidrogén völgyet építenének ki a Paks-Dunaújváros térségben

Hidrogén völgyet építenének ki a Paks-Dunaújváros térségben

-

Magyarország elkötelezett a hidrogéngazdaság kiépítése iránt, ez a folyamat több ezer új munkahelyet teremt, nagy mérnöki kihívásokat generál és nagyban hozzájárul majd az ország GDP-jéhez is – erről beszélt Steiner Attila, körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett Hidrogén-technológiával a zöld jövőért című szakmai konferencián az MTI beszámolója alapján.

Az államtitkár felidézte: májusban fogadta el a kormány a hidrogénstratégiát, amelynek célja, hogy áttekintést nyújtson a döntéshozóknak a hidrogén-értékláncról, valamint, hogy ezen belül beazonosítsák, mely területekre összpontosítsák a kormányzati ösztönzőket. Fontos feladat még a hidrogén előállításának zöldítése, ugyanis – bár vannak környezetkímélő előállítási módok – az országban többnyire fosszilis tüzelőanyagok segítségével állítják elő a hidrogént – jegyezte meg. A lehetséges megoldások közül példaként említette, hogy fel lehetne használni hidrogén előállítására a paksi atomerőműben termelt éjszakai áram többletét. Célul tűzték ki, hogy két hidrogén völgyet is kiépítenek az országban: az egyiket Paks-Dunaújváros, a másikat Miskolc térségében. A völgyekben a tervek szerint megjelennek majd a hidrogénellátási lánc, a hidrogén ökoszisztéma különböző elemei. A hidrogénre már nem csak mint energiahordozóra tekintenek, hiszen a hidrogén az energia tárolásában is segíthet. Az államtitkár úgy vélte, mindezek miatt a 2050-re kitűzött klímacél eléréséhez is szükség van hidrogénre.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Négy dunaújvárosi diák jutott be a Szakma Sztár Fesztiválra

0
A szakmunkástanulók legnagyobb, legrangosabb országos megmérettetésének, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléjába négy dunaújvárosi diák jutott be- erről számolt be a Dunaújvárosi Hírlap online...
DunaOnline

FREE
VIEW