KezdőlapKözélet7 csapat nevezett a Rudas gazdasági versenyére

7 csapat nevezett a Rudas gazdasági versenyére

-

Tavaly a pandémia miatt online rendezte meg a Rudas Közgazdasági Technikum a „Gazdagodni jó!” vetélkedőt, ám most novemberben személyesen fogadhatták az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjaik, akik neveztek a megmérettetésre.

A verseny célja az, hogy a gazdasági környezetük iránt érdeklődő, kreatív gyerekeknek játékos formájú csapatverseny keretében lehetőséget adjanak ismereteik alkalmazására. Mint arról a középiskola beszámolt, a verseny két részből állt: a versenyt megelőző otthoni és a helyszínen megoldandó feladatokból. Az otthoni feladat egy „elképzelt iskolai büfé” bemutatása volt, ahol olyan szempontokra kellett hangsúlyt fektetniük a csapatoknak, mint például a név, az arculat (logó, mottó, szlogen), és a termékkínálat. A helyszínen megoldandó feladatok a korszerű pénzkezelés témaköréhez kapcsolódtak. A vetélkedőn 7 csapat 21 tanulója vett részt. A gazdasági, informatikai, matematikai kérdések közé játékosan becsempészték a pénzkezeléssel kapcsolatos feladatokat is. Az első helyezett a Dózsa iskola „Nagymenők” nevű csapata lett, a második helyen a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola „Z-Generáció” nevet viselő csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola „Mazsol-e” nevű csapata állhatott.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Mintegy 230 felvételi elbeszélgetést bonyolított le az egyetem tanárképző intézete

0
Április 8-11 között lezajlottak a felvételi vizsgák a Dunaújvárosi Egyetem Tanárképző Központjában.-erről számolt be közleményében felsőoktatási intézményünk. Mint azt részletezik, 17 833 jelentkezővel a...
DunaOnline

FREE
VIEW