KezdőlapKékfényIdős nőt akartak kirabolni, bíróságon feleltek tettükért

Idős nőt akartak kirabolni, bíróságon feleltek tettükért

-

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel és férfival szemben, akik 2021. március 29-én egy 78 éves dunaújvárosi nőtől akartak értékkel bíró tárgyakat, illetve készpénzt eltulajdonítani.

A vádirat szerint a terheltek dunaújvárosi társasházak lakásait keresték fel különböző indokokkal annak érdekében, hogy idős, a bűncselekmény felismerésére, elhárítására képtelen személyektől megtévesztéssel anyagi előnyhöz jussanak. A vádlottak a hallásában, látásában korlátozott idős asszonyhoz becsengettek és a sértett lányát keresték. Az asszony közölte, hogy nincs lánya, rossz helyen járnak, azonban mindezek ellenére a vádlottak bementek a lakásba, ahol a férfi a csapot kereste, majd a konyhába mentek. A férfi az asszonytól igazolványokat kért, aki azt keresni kezdte, bement a szobába, ahova a férfi is követte. Ez idő alatt a vádlott társa a konyhában tartózkodott. A férfi észrevette a sértett előszobájába felszerelt kamerát, ekkor az arcát eltakarta a kezében lévő újsággal, és társával sietve távoztak a lakásból. Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozott.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Harminckétezer járművet ellenőriztek a vármegyei rendőrök a Speedmarathon során

0
A ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én reggel 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott a rendőrség, ez volt a Speedamarthon nevű akció. A lakosság aktív...
DunaOnline

FREE
VIEW