KezdőlapKözéletIngyenes szoftver segíti az adathordozók törlését

Ingyenes szoftver segíti az adathordozók törlését

-

A fogyasztók magánszférájának védelme érdekében új szolgáltatással biztosítja az adathordozókon tárolt információk végleges törlését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az ingyenes, állam által hitelesített, könnyen kezelhető szoftverrel mindenki maga tudja elvégezni az adattörlést tartós adathordozóin- erről tájékoztatja a dunaújvárosi polgárokat a Fejér Megyei Kormányhivatal. Mint írják, az új megoldás főként akkor tesz jó szolgálatot, ha az eszköztől gazdája megválna, és nem akarja, hogy az új tulajdonos hozzáférjen a rajta tárolt személyes adatokhoz, videókhoz, dokumentumokhoz, vagy bármilyen egyéb tartalomhoz. A szolgáltatást azok a fogyasztók vehetik igénybe, akik november 30-a után új vagy használt laptopot, notebookot, tabletet, PC-t, desktopot, pendrive-ot, érintőképes mobiltelefont, illetve külső vagy belső nem felejtő adattárolót (HDD, SSD, NVME) vásárolnak. Ilyen esetben a vevők a kereskedőtől – a számla, és a jótállási jegy mellett – egy 2×3 centis, lekaparható réteggel eltakart, 6 nagybetűből és számból álló kódot tartalmazó egyedi címkét kapnak. A címke segítségével tetszőleges időben, egy alkalommal végezhető el a végleges adattörlés úgy, hogy az eszközt – akár egy külön számítógépen – tulajdonosa csatlakoztatja a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság honlapján elérhető informatikai programhoz, majd a kód felhasználásával elvégzi a törlést. A műveletet követően a felhasználó a megadott e-mail címére hivatalos értesítést is kap a sikeres törlésről. A címkéket a kereskedők a vállalkozás telephelye vagy székhelye szerint illetékes járási vagy kerületi hivatalnál vehetik át.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szolgálati Jelet adományoztak a katasztrófavédelem három munkatársának

0
Tíz éves hivatásos tűzoltói szolgálat elismeréseként Szolgálati Jelet adományozott a belügyminiszter három Fejér vármegyei tűzoltónak- adta hírül a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint azt...
DunaOnline

FREE
VIEW