KezdőlapKözéletTankerületi angol versenyt rendezett a Petőfi

Tankerületi angol versenyt rendezett a Petőfi

-

A Petőfi Sándor Általános Iskola idén is megszervezte angol nyelvi tankerületi versenyét, amelyen a városi és környékbeli iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályosai mérték össze tudásukat.

Mint arról a dunaújvárosi iskola beszámolt, ez az esemény sok éves hagyomány náluk, de akárcsak tavaly, az idén is online formában tudták megtartani. Örömmel tapasztalták, hogy nagyon sokan neveztek mindhárom korosztályban. Összesen hét iskola nyolcvanegy tanulója kapcsolódott be az online vetélkedőbe. A tanulóknak évfolyamonként egy-egy feladatlapot kellett megoldaniuk maximum 45 perc alatt. Olyan témakörökben kellett bebizonyítani jártasságukat, mint az iskola, otthon, öltözködés, vásárlás, szabadidő, állatok, évszakok, időjárás. Azonos pontszám esetén a felhasznált idő döntött. Nagyon szoros volt a verseny, ami azt bizonyítja, hogy a versenyzők jól felkészültek. A verseny szervezői a Petőfi angol szakos tanárai voltak. A harmadikosok között a Szabó Magda református iskola diákja, Rácz Hanna volt a legjobb. A negyedikesek mezőnyében a dózsás Ihász Tündér Virág lett a győztes, az ötödikesek között pedig a besnyői iskola tanulója, Németh Regina.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW