KezdőlapKékfénySzénmonoxid veszélye miatt riasztották a tűzoltókat

Szénmonoxid veszélye miatt riasztották a tűzoltókat

-

Önkéntes tűzoltók mentettek ki egy eszméletlen embert egy szén-monoxiddal telített családi házból december 12-én reggel Mezőfalván.

A családi házban négyen rosszul érezték magukat, egyikük összeesett, ezért a családtagok a 112-es egységes segélyhívószámon kértek segítséget. Az eszméletlen idős férfit a helyi önkéntes tűzoltók mentették ki az épületből, elzárták a nyílt égésterű gázkazánt és kinyitották az ablakokat. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltókkal együttműködve műszeres méréseket végeztek, amelynek során az épület minden helyiségében magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak ki. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. A mentők mind a négy lakót kórházba szállították. A hasonló balesetek és sérülések szén-monoxid-érzékelő alkalmazásával megelőzhetőek. Minden nyílt égésterű fűtő- és vízmelegítő eszköz mellé érdemes ilyen készüléket elhelyezni, amelyek időben jeleznek, ha szén-monoxid keletkezik. A megbízható érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. Az érzékelőt a fűtőeszköztől, vagy vízmelegítőtől egy méterre, fejmagasságba helyezzük el, és figyeljünk a szavatossági idejükre.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW