KezdőlapKékfényElrendelték a rabló előzetes letartóztatását

Elrendelték a rabló előzetes letartóztatását

-

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség többszörösen minősülő rablás bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. december 11-én egy idős asszonyt megölésével fenyegetve arra szólította fel, hogy adja át a pénztárcáját.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Dunaújvárosban egy élelmiszerüzletből a lakóhelyéig követte a 71 éves asszonyt, a lépcsőházban utolérte, a falhoz nyomta egy ollót tartott a torkához, közben megöléssel fenyegetve a pénztárcáját követelte tőle. A sértett nem mert ellenállni, azonban segítségért kiáltott, amelynek hatására a férfi a helyszínről elmenekült. A gyanúsítottat a bíróság korábban már hasonló bűncselekmény elítélte, többszörösen büntetett előéletű, állandó jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezik, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Figyelemmel arra, hogy a bűncselekményt a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, a szökés, elrejtőzés veszélyes is fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását 2022. január 13-ig elrendelte, a döntés ellen a férfi fellebbezett.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Új otthonfelújítási programot indít a kormány

0
Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére: egymillió forint önrész mellett maximálisan 6...
DunaOnline

FREE
VIEW