KezdőlapKözéletTíz éve hozták létre a kormányhivatalokat

Tíz éve hozták létre a kormányhivatalokat

-

Nemcsak az év vége, hanem az is apropóját adta a kormányhivatali értékelőnek, hogy idén immáron tíz éve, 2011. január 1-jén kezdték meg működésüket a megyei kormányhivatalok.

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott összegzőjében arról szólt, hogy az egy évtizede kezdődött változás olyan mértékű volt, melyet joggal nevezhetünk történelmi léptékű fejlesztésnek. Megteremtették a kormányhivatal belső és külső integrációját: egységes, hatékony szervezeti struktúrát hoztak létre. A megyei közigazgatás egységesítése átláthatóbb, kevesebb irányítási szinttel, jobban működő hivatali rendszert eredményezett. A folyamatok zárásaként, 2017-től a járási hivatalok megerősítésére került sor, illetve az agrár- és vidékfejlesztési feladatok is a kormányhivatal hatáskörébe kerültek. Fejér megyében 8 járási hivatalban tudják fogadni az állampolgárokat, köztük Dunaújvárosban is. 2018 végétől már 13 kormányablakban intézhetik ügyeiket az állampolgárok. Ezen kívül minden olyan településen tartanak ügyfélfogadást 21 ügysegéd foglalkoztatásával, ahol önkormányzati hivatali egység van, illetve a széles körű ügyintézésre alkalmas, korszerű technikai és informatikai eszközökkel felszerelt kormányablak-buszokkal lehetővé vált a mobil közigazgatásra is. Három új, jelentős beruházást is megvalósítottak az elmúlt évek során: megépült a Bicskei Járási Hivatal, Székesfehérváron is átadtak egy teljesen felújított épületet, illetve Dunaújvárosban egy központi épületbe költözött a járási hivatal kilenc egysége: az egykori romos zöld SZTK-t uniós és hazai források segítségével, a Modern Városok Program keretében modernizálták: ötezer négyzetméteren, 134 hivatali dolgozó fogadja itt az ügyfeleket. A koronavírus járvány megjelenésével a Fejér Megyei Kormányhivatal feladatai is bővültek, kollégáik segítségével szervezték és koordinálták a megyei oltási munkacsoportokat.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW