KezdőlapKultúraTóth György Emlékérmet kapott a gyermekkönyvtárosunk

Tóth György Emlékérmet kapott a gyermekkönyvtárosunk

-

A József Attila Könyvtár arról számolt be, hogy a Tóth György emlékérmet Fejér megye könyvtáraiban, a könyvtári munka bármely területén dolgozó azon személy kaphatja meg, aki munkájával, szakmai és emberi rátermettségével sokat tett a könyvtárhasználók magas színvonalú kiszolgálásáért.

Az év legjobb könyvtárosára az intézményekben dolgozók és az olvasók is tehetnek javaslatot, egyénileg és csoportosan egyaránt. Idén a Fejér megyei könyvtárosok kitüntetését Törökné Antal Mária, a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárosa vehette át. Mint azt a méltatásában írják, Törökné Antal Mária, vagy ahogyan sokan ismerik, Marcsi néni mára okleveles Tündérkönyvtáros, 1983-ban helyezkedett el a József Attila Könyvtárban, és ez alatt a közel negyven év alatt fogalommá vált Dunaújvárosban. Ez nemcsak munkája szeretetének, hanem múlhatatlan lelkesedésének és folyamatos megújulásának, nyitottságának is köszönhető. Mindig arra törekszik, hogy megtalálja a gyerekek életkorának és érdeklődésének megfelelő könyveket, személyre szabott szóbeli ajánlóival pedig könnyedén meghozza a kedvüket az olvasáshoz. Ám nemcsak a könyveket, hanem magukat az alkotókat is igyekszik megismertetni, közelebb hozni a gyerekekhez. Az évek során szinte minden ismert író, költő, illusztrátor megfordult a gyermekkönyvtárban jelenlétükkel inspirálva az egybegyűlt gyereksereget az olvasásra, vagy akár az írásra. Marcsi a kortárs irodalom mellett kiemelten nagy hangsúlyt fektet a népmesék, a hagyományos mesemondás népszerűsítésére. Élőszavas mesedélutánokon játékoskeretek között, de akár spontán meséléssel is őrzi ezt a szép hagyományt, és örökíti át a következő generációkra. Gyermekkönyvtári munkája mellett a mára nagykorúvá váló Cimbora klub is összeforrt nevével. Az országos szakmai munkában is tevékenyen részt vesz, a Magyar Könyvtáros Egyesület Gyermekkönyvtáros Szekciójának már tizennégy éve vezetőségi tagja, vándorgyűlések, szakmai napok, továbbképzések szervezője, előadója.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A bv-ben is megemlékeztek a Föld napjáról

0
Hazánkban 1990 óta rendezik meg a Föld napját, amelyről a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett fogvatartottak is megemlékeztek. Mint arról a bv. beszámolt, az...

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW